Tillsammans gör vi skillnad på riktigt

Vi på Arcona är riktigt stolta över vårt fortsatta stöd till Trygga Barnen och kommer så snart pandemin är över att vara mer aktiva tillsammans, bland annat i de skolor vi på Arcona byggt.

I år har vår vd Peter Kvist även startat en kampanj i sociala media – #tränaförtryggabarn – där han till Trygga Barnen skänker 1 kr för varje tränad minut under december fram till jul och uppmanar så många som möjligt att vara med. Det är flera som hänger på initiativet och pengar kommer in varje dag. Vill du vara med? Swisha till 1232 76 57 09 och märk ditt bidrag med #tränaförtryggabarn

Trygga Barnen är en politiskt och religiöst oberoende stiftelse utan vinstintresse. Deras syfte att stötta barn och unga som har en nära anhörig som har problem med alkohol, andra droger eller mår psykiskt dåligt. De informerar också om barns rätt som anhöriga och lyfter målgruppens röst i samhället. Visionen är att alla barn får det stöd och den trygghet de har rätt till.

Så här skriver Trygga Barnen om vårt samarbete:

Vi är så glada och stolta att vi har gått in i ett samarbete med Arcona, där kan vi prata riktiga samhällsbyggare som tar sitt ansvar. Deras slogan ”Först bygger vi människor, därefter team och sedan hus” är på riktigt. Tack Arcona för att ni gör ett så fantastiskt arbete, tillsammans ser vi till att fler barn och unga får en trygg uppväxt.

Inför julen

Barn ska inte behöva vara hjältar under julen. Barn ska få vara barn.
Idag far alldeles för många barn illa av sina föräldrars missbruk och allt för många barn tvingas agera förälder åt sin egen förälder. Inte minst under jul- och nyårshelgerna.

Vart femte barn i Sverige har någon gång under uppväxten haft minst en förälder med alkoholproblem. Vem tar hand om alla de barnen den här julen när vi bara ska fira jul med våra närmsta och släkten som kanske annars är ett skyddsnät inte är med på firandet?

Vuxnas missbruk ska aldrig behöva vara ett barns ansvar.
Hjälp oss se till att alla barn får vara barn.

Swisha till 1232 76 57 09 och märk ditt bidrag med ”Jul”
Tillsammans gör vi skillnad på riktigt.