Aktuellt

Byggentreprenörer räknar inte 30 procent fel

Hur kommer det sig att det kan skilja upp emot 30 procent mellan anbudsgivare på en utförandeentreprenad på färdiga handlingar? Den frågan får vi alltför…

Det är dags att skifta perspektiven!

Byggbranschen brottas med ett dåligt rykte. Välförtjänt så, säger kanske vissa. Inte alls säger vi. Visst finns problem, det är dessa man läser om i…

Nyhetsbrev juni 2021

Läs mer om tre av våra senaste projekt vi påbörjat nyligen och så har vår vd Peter Kvist skrivit en debattartikel om hur vi ska vända synen på byggbranschen.

Vi behöver förändra synen på byggentreprenörer

Bilden av byggbranschen och av oss byggentreprenörer är ofta mörk. Inte sällan handlar det om problem som finns eller upplevs finnas inom byggsektorn såsom oärlighet,…

Arcona bygger biopalats med 13 salonger i Uppsala

Arcona har fått i uppdrag av Uppsala Akademiförvaltning att bygga helt nya lokaler åt Filmstaden i centrala Uppsala. Projektet som är en totalentreprenad i samverkan med en kontraktsvolym på ca 330 MSEK startar i juni 2021 och ska vara färdigställt i februari 2024.

Arcona bygger om och till Skjutsgossen 12

Arcona har fått i uppdrag av Scius Partners att bygga om och renovera fastigheten Skjutsgossen 12 på Södermalm i Stockholm. Ordervärdet uppgår till 185 MSEK.

Arcona bygger nytt äldreboende i Nacka

Arcona har fått i uppdrag av NREPs Altura, att bygga om en befintlig fastighet till vård- och omsorgsboende i Hästhagen, Nacka kommun. Projektet som är en totalentreprenad med fast pris startar i juni 2021 och det ska vara färdigt i augusti 2022.

Arcona bygger om och till Sundbyskolan

Arcona har fått i uppdrag av SISAB (Skolfastigheter i Stockholm AB) att bygga två nya skolbyggnader samt bygga om i befintliga byggnader vid Sundbyskolan i Spånga utanför Stockholm. Projektet är en utförandeentreprenad som påbörjas i april 2021 och ska vara färdigställt till december 2023. Kontraktssumman är på ca 145 MSEK.

Nyhetsbrev februari 2021

Läs om vårt nya skolprojekt och vad vår vd Peter Kvist tänker om verksamheten och året som nu börjat.

Arcona bygger om och till Vasa Real

Arcona har fått i uppdrag av SISAB (Skolfastigheter i Stockholm AB) att bygga om och till Vasa Real vid Odenplan i Stockholm. Projektet är en utförandeentreprenad som påbörjas i januari 2021 och ska vara färdigställt till skolstarten hösten 2023. Skolan kommer ha pågående verksamhet under projekttiden och kontraktssumman är på 255 MSEK.