VD utmanar medarbetarna i unik hälsosatsning

Under 2020 storsatsar Arcona på företagshälsa och genomför ett triathlon med alla medarbetare under ledning av VM-medaljören Jonas Colting och coachen Jojje Borssén.

Colting Kvist BorssénSatsningen är den första i sitt slag och genomförs tillsammans med Jonas Colting & Jojje Borssén, två idrottsmän med prestigefyllda tävlingar och medaljer i ryggen. Det är första gången som duon coachar ett helt företag, hela vägen fram till ett triathlon. Arcona kommer därför att arrangera ett eget triathlonevent i Stockholmsområdet i början av september 2020.

”Målet är ökat välmående hos våra medarbetare genom ökad fysisk aktivitet. Vi tror på en positiv förflyttning genom att sänka trösklarna för mångsidig träning.” säger Peter Kvist, vd på Arcona och fortsätter ”Vi vill vara tydliga med att det här inte är en elitidrottssatsning. Det är en  satsning på hälsa och välmående där vi hoppas motivera så många som möjligt till att utmana sig själva och att alla ska kunna känna sig delaktiga på sina egna villkor.”

Arcona erbjuder under åtta månader hjälp till kontinuerlig träning för alla 154 medarbetare, där de coachas från första simtag till sista tramptag och löparsteg. Med synsättet att resan är målet ska alla kollegor som vill medverka ha möjlighet att rusta sig för utmaningen och deltaga på sina egna villkor och förutsättningar.

”Vi vill implementera en mer hälsosam och social arbetskultur och även öka kunskapen kring vilka hälsoeffekter träning har på vårt välbefinnande. Det ska uppmuntra till allt från att medarbetare väljer att cykla till jobbet, till att aktivera sig med kollegorna under lunchtimmen.” berättar Désirée Holmberg, HR-chef på Arcona.

Genom ett samarbete med ett forskningsprojekt under ledning av docent Elin Ekblom-Bak på GIH erbjuds även personalen på Arcona att följa sin konditionsutveckling under året. Man kommer bland annat att mäta förändring av hjärtfrekvens och syreupptagningsförmåga.

“Att Arcona vill forma sin interna friskvårds- och hälsosatsning runt triathlon känns både visionärt och inspirerande!”, säger Jonas Colting från Colting Borssén. ”Vi har många års erfarenhet av att coacha motionärer och vanliga människor, ibland rena nybörjare, att klara av triathlonutmaningar och vi ser verkligen fram emot att få jobba med alla Arconamedarbetare. Den här satsningen kommer att kulminera i ett eget triathlonevent men både det och själva triathlonträningen är framför allt verktyg för att ge personalen möjlighet att få utveckla sitt fysiska och mentala välmående!”

Triathlon är en uthållighetsidrott som består av tre grenar: simning, cykling och löpning. Grenarna genomförs i en följd utan avbrott. Med utmaningen Arcona Triathlon Challenge har Arcona ambitionen att skapa långsiktiga positiva resultat i form av hälsa, gemenskap och välmående på arbetsplatsen och i livet!

”Det är både imponerande och unikt att satsa så mycket på sin personals välbefinnande som Arcona gör med den här satsningen.” fortsätter Colting.