Arcona blir triathlonprofilernas första företagssatsning

Allt fler företag ser nyttan i att bygga medarbetarnas hälsa. Det syns bland annat när byggföretaget Arcona storsatsar och genomför ett triathlon under ledning av VM-medaljören Jonas Colting och coachen Jojje Borssén.

Satsningen är den första i sitt slag och genomförs tillsammans med Jonas Colting & Jojje Borssén, två idrottsmän med prestigefyllda tävlingar och medaljer i ryggen. Det är första gången som duon coachar ett helt företag, hela vägen fram till ett triathlon.

Under åtta månader erbjuds alla 154 medarbetare coachning från första simtag till sista tramptag och löparsteg. Och genom ett samarbete med ett forskningsprojekt på GIH erbjuds även personalen att följa sin konditionsutveckling under året. Man kommer bland annat att mäta förändring av hjärtfrekvens och syreupptagningsförmåga.

”Vi tror på en positiv förflyttning genom att sänka trösklarna för mångsidig träning. Målet är ökat välmående hos våra medarbetare” säger Peter Kvist, VD på Arcona.

Triathlon är en uthållighetsidrott som består av tre grenar: simning, cykling och löpning. Grenarna genomförs i en följd utan avbrott. Med utmaningen Arcona Triathlon Challenge har Arcona ambitionen att skapa långsiktiga positiva resultat i form av hälsa, gemenskap och välmående på arbetsplatsen och i livet!

“Att Arcona vill forma sin interna friskvårds- och hälsosatsning runt triathlon känns både visionärt och inspirerande!” säger Jonas Colting från Colting Borssén.

 

Kontaktperson/talesperson:
Peter Kvist, VD, Arcona
mail: peter.kvist@arcona.se
telefon: 08-601 21 52