Arcona har byggt en ny knutpunkt på Kungsholmen

Arcona har haft i uppdrag av Areim att vara med och utveckla ett handelsplan i fastigheten Brädstapeln 16 på Kungsholmen, känt som Trygg-Hansa-huset. Projektet som är en totalentreprenad i nära samverkan pågick fram till oktober 2019 och har ett ordervärde på 150 MSEK.

Det anrika Trygg-Hansa-huset på Kungsholmen utvecklas nu och en yta på totalt ca 10.000 kvm har byggts om till attraktiva handelsytor. Dessa inrymmer bl.a. livsmedelsbutik, gym, systembolag, restauranger samt övrig service. Genom att skapa nya ytor för handel och mötesplatser så har platsen öppnats upp för företagen, besökare och boende i området.

En ny huvudentré till gallerian har byggts mot Fleminggatan och invändiga galleriagångar skapats. Nya tekniska system har installerats och konstruktiva arbeten har gjorts för att skapa mer butiksyta men även hissar och rulltrappor för kommunikation. Hyresgästanpassningar av såväl butiker som restauranger har även gjorts. Handelsplanet stod färdigt i oktober 2019.

Läs gärna mer om handelsplanet på projektets hemsida www.bradstapeln.se

 

  • Handel
  • Adress: Fleminggatan 16-18
  • Projekttid: 2018-2019
  • Yta: 10.000 kvm
  • Byggherre: Areim
  • Projekt: Arcona har byggt ett nytt handelsplan vid Trygg-Hansa-huset på Kungsholmen
  • Arconas roll: Totalentreprenad i samverkan
  • Kostnad: 150 000 000 kr

Det händer verkligen mycket i denna centralt belägna del av Kungsholmen och vi ser verkligen fram emot att tillsammans med Areim skapa en modern och levande handels- och mötesplats.

Johan Nilsson, affärschef Arcona

Vilka finns på plats?

ICA Kvantum Kungsholmen kommer att vara en levande mötesplats med fokus på att lösa kundens matinköp alla dagar i veckan. Butiken kommer att ha en känsla av saluhall med möjlighet att sitta ned och äta i en trevlig miljö inne i butiken. Kunden kommer att möta en stor och rymlig butik där måltidslösningar och färskvaror står i centrum, och med ett stort och inspirerande sortiment som erbjuder det senaste och bästa inom mat och måltider.


Träningskedjan SATS kommer under året öppna ett helt nytt träningscenter på Kungsholmen. Träningscentret på Scheelegatan byggs enligt SATS senaste designriktlinjer med anpassade ytor för funktionell träning, gruppträning, styrketräning och mycket mer. SATS Group är Nordens ledande aktör inom träning och hälsa, och träningscentret på Scheelegatan blir ett välkommet nytillskott som kompletterar övriga SATS-center på Kungsholmen och i Stockholm i stort.


Apotek Hjärtat är Sveriges största privata apotekskedja med över 390 apotek. Apotekskedjan har ca 2 000 medarbetare, varav mer än hälften är farmaceuter.
Apotek Hjärtat har även en E-handel där det går att hämta ut recept online samt handla från hela det receptfria sortimentet.
Under året kommer kedjan att öppna ett apotek med det senaste butikskonceptet där miljön ska kännas välkomnande och kunderna ges ett omtänksamt bemötande.


Systembolaget öppnar en ny butik i lokalerna som byggs upp med Systembolagets helt nya butiksinredning.


Flera aktörer är på väg in – sidan uppdateras vartefter.

Vi har skapat ett levande kvarter
med liv och rörelse
även efter kontorstid.