Mohammed

Hej Mohammed, berätta lite om dig själv och vad du gör utanför jobbet!
Som gift och tvåbarnsfar tar familjelivet största delen av mina vardagar. När jag inte har fullt upp med att ta hand om eller umgås med familjen, finns det några intressen jag gärna ägnar mig åt på min fritid. Jag har lärt mig att balansera mitt ansvar som tvåbarnsfar med att skapa tid för mina egna intressen och behov.

En av mina favoritsysselsättningar på min fritid är att ha en barnfri kväll med mina vänner varje onsdag. Vi samlas för att äta middag tillsammans och bara njuta av varandras sällskap. Att kunna koppla av och spendera tid med likasinnade människor är en välbehövlig paus från min hektiska vardag. Under dessa kvällar delar vi skratt, skapar minnen och njuter av att vara oss själva utan några krav eller förpliktelser.

Teknologi i all form fascinerar mig, oavsett om det gäller att experimentera med nya program och appar eller att följa de senaste nyheterna inom bilvärlden. Att fånga och redigera ögonblick och minnen genom fotografering är något jag brinner för. Dessutom intresserar jag mig för hjälpmedel inom byggbranschen och att hålla mig uppdaterad inom det området.

Som familjefar har jag kommit att förstå vikten av att balansera mitt föräldraansvar med tid för mina egna intressen. Genom att planera och prioritera har jag lyckats ta hand om mig själv samtidigt som jag tar hand om familjen.

Vad fick dig att välja byggbranschen?
Jag valde byggbranschen på grund av mitt intresse för att se projekten växa och utvecklas. Visualisering väcker inspiration och ger tillfredsställelse, exempel genom att gå från ritning till färdig konstruktion. Dessutom gillar jag att vara kreativ och lösa problem som uppstår i verkliga situationer. Vissa projekt kan vara komplexa och kräva kreativa lösningar med hänsyn till arbetsmiljö, tid och ekonomi. Det är en utmaning som jag tycker om att ta mig an. Sammanfattningsvis är jag glad över mitt val av yrke inom byggbranschen.

Hur länge har du jobbat på Arcona och hur hamnade du här?
Jag ha varit på företaget i drygt fem år. Arconas interna rekryterare kontaktade mig via Linkedin, sen det gick ungefär tre månader innan jag tog upp kontakten med henne och bokade ett första möte. Efter mötet kändes Arcona som det självklara valet. Branschen är liten och rykten sprider sig fort, jag hade under lång tid hört gott om företaget från flera håll och idag ångrar jag inte det valet.

Berätta om din roll och hur en arbetsdag kan se ut
Jag börjar min dag med en kopp varmt kaffe och tar en snabb överblick i min inkorg. På morgonmötet samlas jag, lagbasarna och produktionsledningen för att först och främst diskutera arbetsmiljön, samordning mellan yrkesgrupperna och självklart följs produktionens framdrift upp. Morgonmötet avslutas med en rundtur på byggarbetsplatsen tillsammans med berörda personer. Vi väljer att vara ute på plats för att diskutera specifika problem som eventuellt togs upp på mötet. Det är vanligt att våra kompetenta entreprenörer redan har en fungerande lösning, vilket de då presenterar på plats.

Andra möten som jag prioriterar är interna produktionsmöten, tidsplanering och avstämningar, samordningsmöten med underentreprenörer samt arbetsmöten med beställare där vi går igenom allt som nämndes ovan.

Som ansvarig för produktionen är min huvuduppgift att samordna och säkerställa att produktionen fortskrider enligt plan, att upprätthålla rätt kvalitet, eliminera miljö- och arbetsmiljörisker utan att överskrida produktionsbudgeten.
Jag älskar att mina dagar är fyllda av överraskningar och variation.

Jag tycker även om den fria atmosfären där man uppmuntras att ta ansvar och vara kreativ. Det höga taket ger mig chansen att utvecklas och våga ta egna initiativ.

Vilken är din största utmaning arbetet?
Att finna den rätta balansen mellan en god arbetsmiljö, tidsåtgång och ekonomi är avgörande inom byggprocessen. Vi ställer höga krav på oss själva och våra underentreprenörer för att uppnå detta. Det handlar om att hitta kostnadseffektiva och tidsbesparande metoder och arbetssätt samtidigt som säkerheten alltid prioriteras högst.

Sedan har vi en utmaning som påverkar byggbranschen i sin helhet, det är övergången till att arbeta med digitala verktyg och digitaliseringen av arbetssättet. För att möta dessa måste företag i alla led utbilda sin personal för att kunna dra nytta av de fördelar som digitaliseringen kan erbjuda, som ökad produktivitet, precision och effektivitet. Det behöver finnas åtgärder för att säkerställa att alla i branschen kan följa med i denna digitala omvandling.

Hur har du utvecklats under din tid på Arcona?
Jag är otroligt tacksam för det förtroendet och de möjligheterna jag har fått på Arcona. Att få testa nya uppgifter och vara med i spännande projekt har verkligen bidragit till min yrkesutveckling. Jag har också fått utvecklas genom att ha gått kurser och utbildningar kontinuerligt.

Vad tycker du är det bästa med att arbeta på Arcona?
Jag uppskattar verkligen företagskulturen på Arcona. Det är så tydligt att företaget värdesätter oss som anställda och vår roll i verksamheten.

Jag tycker även om den fria atmosfären där man uppmuntras att ta ansvar och vara kreativ. Det höga taket ger mig chansen att utvecklas och våga ta egna initiativ.

Att arbeta som produktionschef

Som produktionschef på Arcona bygger och leder du ditt produktionsteam i vardagen. Du följer upp, stämmer av och informerar berörda om status och vidtar eventuella åtgärder vid avvikelser från planen. Dina arbetsuppgifter är lika mycket administrativa som praktiska i form av att lösa problem på en övergripande nivå. Du ansvarar för att byggproduktionen genomförs med lönsamhet, i tid och utan fel vid överlämnande. Du är en nyckelperson i projektets alla skeden; anbudsarbete, projektering, upphandling, byggproduktion, överlämnande, slutreglering och garantitid. Du planerar byggproduktionen och bygger upp ditt team. Du rapporterar direkt till Projektchefen och får stöd av Projektingenjören, vilka du har ett mycket nära samarbete med genom hela projektet. Som en del av Arcona, lägger du stor vikt vid en säker arbetsplats där du alltid föregår med gott exempel.

Bakgrund och egenskaper

Vi söker dig som har några års erfarenhet från byggproduktion i en ledande position, gärna med en byggteknisk utbildning från högskola eller YH-utbildning. Erfarenhet av BAS-U uppdrag är meriterande, likaså dokumenterade kunskaper i entreprenadjuridik och PBL.

Du är en naturlig ledare och förebild med en god förmåga att kommunicera både i tal och också skrift. Du trivs med att skapa och upprätthålla goda relationer och motiverar andra till utveckling. Du anser att det är viktigt med god planering och regelbunden avstämning vad gäller både tid, ekonomi och kvalitet. Du är drivande att lösa utmaningar på bästa sätt och förstår vikten av att kunna reflektera och prioritera att organisera för att genomföra din strategi. Du har ett helhetsperspektiv och lägger fokus på att ständigt ligga steget före. Du är kostnadsmedveten och ser till den bästa affären för Arcona och kunden i varje situation.