Malin

Hej Malin, berätta lite om dig själv och vad du gör utanför jobbet!
Jag är 33 år och bor tillsammans med min sambo och hund söder om Stockholm. Jag älskar att träna och lyfta tungt! Att känna sig stark är otroligt. Är tokig i musik och att gå på konserter är bland det bästa jag vet.

Vad fick dig att välja byggbranschen?
Jag tror framför allt att Arcona som företag fick mig att välja och stanna kvar i byggbranschen. Det var de som gjorde så att jag fick upp ögonen för allt branschen har att erbjuda och visat möjligheterna att det går att påverka och förändra.

Det bästa med att arbeta på Arcona är att jag inte bara är ett anställningsnummer. Jag blir sedd, hörd och kan göra skillnad om jag vill. Och mina kollegor, såklart!

Hur länge har du jobbat på Arcona och hur hamnade du här?
I vår har jag jobbat på Arcona i 11 år. Jag hamnade här tack vare ett bananskal! Började som vikarie i receptionen och fick sedan anställning.

Berätta om din roll och hur en arbetsdag kan se ut
Precis som min roll låter så jobbar jag med att utveckla vår verksamhet på olika sätt. Arcona arbetar enligt något som kallas för Lean Construction och därmed är ständiga förbättringar en stor del i vårt sätt att arbeta. Min roll som verksamhetsutvecklare är väldigt bred! Det handlar om att utveckla och förbättra alltifrån vårt verksamhetssystem som jag ansvarar för till att leda vårt ISO-arbete på företaget framåt. Vissa dagar är fullspäckade med möten då jag ofta försöker involvera mina fantastiska medarbetare som sitter på så mycket kunskap och fina idéer när jag arbetar med olika förbättringar och utvecklingsprojekt. Andra dagar kan bestå av projektbesök eller administrativt arbete framför datorn. Att ha den mixen värdesätter jag högt!

Vilken är din största utmaning arbetet?
Att få med sig folk på ”förändringståget”. Det är inte alltid lätt! Det har jag själv erfarenhet av när jag arbetade ute i projekt. Det är skönt att göra som man alltid gjort och tröskeln till att testa nya saker kan vara hög.

Hur har du utvecklats under din tid på Arcona?
Oj, var ska jag börja? På något sätt känns det som att jag blivit vuxen här. Jag blev anställd när jag var 23 och idag är jag 33. Självklart har jag lärt mig otroligt mycket om branschen generellt, men framför allt har jag en helt annan tro på mig själv och min förmåga än när jag började! Det har jag givetvis mig själv att tacka för men också mina kollegor och de chefer jag haft genom åren som sett, lyft och peppat mig.

Kan du berätta om ett projekt du tycker varit extra speciellt?
Ett av mina första projekt var Glömstaskolan i Huddinge. Det var ett projekt med utbildning och barnen i fokus, vilket kändes så viktigt och var väldigt roligt! Att få vara med och bygga för framtiden är häftigt. Dessutom blev hela skolan väldigt fin!

I min roll som verksamhetsutvecklare så var framtagandet av vårt nuvarande verksamhetssystem speciellt då det känns som att det verkligen gjort skillnad för våra kollegor ute i projekt

Video