Christian

Hej Christian, berätta lite om dig själv och vad du gör utanför jobbet!
Jag är mitt i familjekarusellen där mina barn stundtals tar upp hela min fritid. Just nu är Storvreta innebandy i stort fokus där dottern spelar. Även om det skulle behöva ske oftare drar jag gärna på mig löparskorna för att ta mig ut på en liten runda.

Vad fick dig att välja byggbranschen?
Jag tycker att byggbranschen är otroligt utvecklande och öppen. Det finns många vägar att gå. Jag är i grunden praktiskt lagd vilket jag har god nytta av i mitt arbete. Det känns bra att vara delaktig i skapandet av något som består.

Berätta om din roll och hur en arbetsdag kan se ut
Som produktionschef har jag det övergripande samordningsansvaret för produktionen. I rollen har jag även BAS- U uppdraget vilket innebär samordningsansvar för arbetsmiljön på bygget.

Dagen börjar alltid med en kopp kaffe, gå igenom mejlen och attestera fakturor. Sen blir det ett varv på bygget innan dagen fortsätter med ett antal möten med underentreprenörer som ska avhandlas. Vissa dagar ligger mycket fokus på skyddsronder, andra dagar samordning mellan alla discipliner. För mig handlar det ständigt om att ligga steget före.

Vilken är din största utmaning arbetet?
Det är alltid en utmaning att arbeta med människor då alla har olika egenskaper och behov. En uppgift kan tolkas på många olika sätt. För mig är det viktigt att arbeta efter ett anpassat ledarskap där alla ska känna sig sedda. Jag vill självklart att alla ska prestera efter sin egen bästa förmåga.

Hur har du utvecklats under din tid på Arcona?
Varje dag får jag lära mig något nytt. Det är kul att fylla på kunskapsbanken. En insikt i dag kanske kan lösa en utmaning i nästa projekt.

Vad tycker du är det bästa med att arbeta på Arcona?
Vi jobbar nära varandra på Arcona i en platt organisation. Vi lär av varandra och tvekar inte att lyfta luren och ta hjälp av en kollega. Arcona har en bra struktur och lever efter principen ständig förbättring genom ”Lean Construction”.