Izabel – Kvalitet- och miljöansvarig

Under hösten har jag jobbat med att certifiera Arcona enligt ISO 9001 och 14001. Det har varit en mycket lärorik process.

Hur och när hamnade du på Arcona?

Jag har jobbat i cirka tio år på Arcona. Innan arbetade jag ett antal år på beställarsidan/fastighetsägarsidan. En bekant som jag läst med på KTH tipsade mig om Arcona och via den vägen kom jag in och började då som projektingenjör. Det som attraherade med Arcona var främst storleken på företaget. Det är lagom stort för att vara personligt, man har många kontaktytor internt, samtidigt som det är ett stort etablerat företag i Stockholm och Uppsala. En bonus är att huvudkontoret är beläget i fina lokaler i centrala Stockholm vilket tilltalar mig mycket.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Mitt arbete är verkligen roligt och omväxlande. Jag känner att jag har en god möjlighet att jobba med det jag tycker är intressant. Kollegorna och atmosfären på Arcona gillar jag mycket. Det gör att det känns riktigt bra att gå till jobbet.

Kan du berätta om ditt arbete ? Hur ser en ”vanlig” dag på jobbet ut?

Under den senaste tiden har jag arbetat med att certifiera Arcona enligt ISO 9001 och 14001. Det har varit en mycket lärorik process. I spåren av det följer olika uppgifter som ska implementeras i organisationen som jag tillsammans med en grupp medarbetare arbetar med nu.
Just nu när jag jobbar hemifrån (pga Corona) består dagarna mestadels av digitala möten. Jag är även delaktig i en anbudsprocess så jag har jobbat med att skicka ut information till olika underentreprenörer och sedan sammanställa material till anbudet. På senaste tiden har vi även genomfört några internrevisioner på ett antal projekt. Då har vi gått igenom hur projektet arbetar enligt våra rutiner och där sitter jag med i rollen som internrevisor.

Vilken är den stora utmaningen i ditt arbete?

Min roll är ganska ny och oformad än så länge. Så en utmaning är att sätta rutiner och arbetsuppgifter och försöka komma fram till smidiga processer för hur mitt arbete ska bli så bra som möjligt och komma till nytta för våra projekt.

Har du utvecklats under din tid på Arcona?

Ja, jag har ju som sagt varit här i ca tio år så jag har utvecklats på många sätt. Jag har arbetat som projektingenjör och projektchef tidigare här på Arcona vilken såklart givit mig riktigt goda erfarenheter för att kunna göra ett bra arbete i den roll jag har nu.

Hur ser din framtid ut på Arcona?

Jag är gärna kvar i min nuvarande roll ett tag så jag får rutin i mitt arbete och vi kan forma rollen på ett bra sätt. Jag lär mig ständigt nya saker vilket känns riktigt bra.