Arcona bygger om PostNords huvudkontor i Solna

Arcona har fått i uppdrag av Ursus Real Estate Management AS att omvandla PostNords befintliga lokaler om 14.300 kvadratmeter (LOA) i kvarteret Polisen i Solna. Hyresgästanpassningen är en totalentreprenad i samverkan som startade i december 2021 och ska vara färdigställd till slutet av december 2022. Kontraktssumman är på ca 117 MSEK.

2004 flyttade Posten in i den av Arcona nybyggda spektakulära fastigheten Arken i kvarteret Polisen i Solna. Byggnaden som ritades av BSK Arkitekter karaktäriseras av modernitet, öppenhet och effektivitet och nominerades till priset årets nybyggnation i tävlingen Årets Byggen 2003.

PostNord har nu tecknat nytt hyresavtal för sitt huvudkontor med fastighetsägaren Ursus och fastigheten ska förvandlas till en multi-tenant-byggnad där PostNord hyr de tre översta våningarna i byggnaden och resten av huset får nya hyresgäster. BSK är alltjämt med och har ritat ett framtidssäkrat och aktivitetsbaserat kontor som utformas för att skapa trygga arbetsmiljöer post-corona.

– Det känns tryggt och naturligt med valet av Arcona i denna viktiga hyresgästanpassning, en spännande vidareutveckling av en ikonisk fastighet. Inte minst på grund av de högt ställda kraven på kompetens och kunskap, men också flexibilitet och pragmatism i en mycket utmanande byggentreprenadsmiljö, säger Fredrik Kumlin, Chief Investment Officer på Ursus Real Estate Management.

– Vi tycker det är fantastiskt roligt att nu få vara med och omvandla fastigheten som vi byggde för ca 20 år sedan. I tidigt skede engagerade vi våra strategiska leverantörer och i samband med förhandlingar om kontraktet har vi också haft möjlighet att säkerställa leveranser av material med långa leveranstider, säger Peter Kihlman, projektchef på Arcona.

Vid frågor kontakta

Peter Kihlman, projektchef Arcona, peter.kihlman@arcona.se , tel. 08-601 21 26
Fredrik Kumlin, Chief Investment Officer, fredrik.kumlin@ursusrem.com, tel 070-767 79 24