Arcona bygger City Gross Värmdö

Arcona har fått i uppdrag av Genesta att bygga City Gross nya butik i Värmdö Marknad. Projektet genomförs på totalentreprenad och är en anpassning av 5.400 kvadratmeter handelsyta. Projektet har påbörjats och allt skall vara färdigställt under oktober 2016.

Värmdö Marknad ligger i den mest expansiva delen av snabbväxande Värmdö kommun där man räknar med att 1.400 nya bostäder kommer byggas och 600 nya jobb att skapas inom de närmaste åren. City Gross är Sveriges fjärde största dagligvarukedja och butiken i Värmdö Marknad blir kedjans första etableringen öster om Stockholm.

Projektet som är en totalentreprenad i samverkan omfattar 5.400 kvadratmeter hyresgästanpassning från stomren lokal samt en tillbyggnad i form av lastkajer och miljörum m.m. på baksidan av den befintliga byggnaden.

”Det känns tryggt att samarbeta med Arcona där vi tillsammans i dialog med City Gross hittat rätt lösningar och säkerställt genomförandet”, säger Ted Söderlund, Investment Manager på Genesta.

”Det är ett projekt som passar oss utmärkt, vi får en kontinuitet i byggandet av handelslokaler och även i relationen med vår beställare Genesta”, säger Niklas Virving, avdelningsschef på Arcona.

Vid frågor, vänligen kontakta

Avdelningsschef: Niklas Virving, niklas.virving@arcona.se, tel. 08-601 21 71
Projektchef: Paul Åkerlund, paul.akerlund@arcona.se, tel. 070-750 38 98