Trikåfabriken finalist i tävlingen Plåtpriset 2020

Finalisterna i Plåtpriset 2020 är nu utsedda och bland dessa finns Trikåfabriken som Tengbom ritat och Arcona har byggt åt Fabege. Vinnaren presenteras i samband med arkitekturevenemanget PLÅT20 på Posthuset i Stockholm den 13  februari.

Läs mer om Plåtpriset och övriga nominerade finalister.

Plåtpriset 2020 delas ut av PLÅT20 och Svensk Byggplåt i syfte att uppmuntra och hylla innovation och hållbart byggande. Priset tilldelas en svensk arkitektbyrå som under 2019 färdigställt en byggnad på svensk mark, där plåtfasadens möjligheter har tillvaratagits och maximerats utifrån aspekterna form, funktion, innovation och miljö.

Trikåfabriken, Hammarby sjöstad, Stockholm
Fasadmaterial: Rosttrögt stål
Arkitekt: Tengbom
Byggherre: Fabege
Byggentreprenör: Arcona
Plåtslageri: Plåtkompaniet Norling AB