Arcona fortsätter stödja Trygga Barnen

Vi på Arcona är stolta över att utöka vårt stöd till Trygga Barnen och fortsätter även under 2020 att stötta på olika sätt.

Under 2019 har vi t.ex. hjälpt till att pärla armband som säljs i deras gåvoshop. Under nästa år kommer vi göra mer.

Trygga Barnen är en politiskt och religiöst oberoende stiftelse utan vinstintresse. Deras syfte att stötta barn och unga som har en nära anhörig som har problem med alkohol, andra droger eller mår psykiskt dåligt. De informerar också om barns rätt som anhöriga och lyfter målgruppens röst i samhället. Visionen är att alla barn får det stöd och den trygghet de har rätt till. Läs mer om Trygga Barnen.

Så här skriver Trygga Barnen om vårt samarbete:

”Vi är så glada och stolta att vi nu har gått in i ett samarbete med Arcona, där kan vi prata riktiga samhällsbyggare som tar sitt ansvar. Deras slogan ”Först bygger vi människor, därefter team och sedan hus” är på riktigt. Tack Arcona för att ni gör ett så fantastiskt arbete, tillsammans ser vi till att fler barn och unga får en trygg uppväxt.”

 

Nu när julen nalkas…

När samhället pustar ut och tar julledigt så börjar många barns tuffaste tid på året. Vad många inte tänker på är att hela systemet stänger ned under julen. Det vill säga skolor, fritidsaktiviteter och andra stora delar av samhället och detta skapar en stor stress och oro för många barn och unga. Barn som växer upp nära missbruk blir då av med det system som annars ger dem en viktig paus hemifrån.

Vi är så upptagna med att längta efter vår ledighet att vi glömmer att de som behöver den allra mest blir av med sin.

När systemet stänger sin dörr måste vi därför öppna vår. Trygga Barnen håller öppet under storhelgerna av just den anledningen. Därför är din julgåva livsviktig! Håll julen öppen med en gåva till Trygga Barnen.
Swisha en gåva till 1232 76 57 09.