Arconadagen – en dag för våra medarbetare

Torsdagen den 21 november hade vi en heldag för alla våra medarbetare – Arconadagen. 

I år var vi på Teaterskeppet och dagen fylldes av inspiration, eftertanke och skratt. Vi blandade externa föreläsare som pratade om integration, kommunikation och ledarskap med eget innehåll om, av och med våra fantastiska medarbetare. Eventbyrån Eventyr var med oss i varje steg före, under och efter den här dagen.

Charbel Gabro pratade om integration och att alla uppfattar sin egen kultur som självklar vilket vi vet kan leda tillalla möjliga missförstånd och krockar. Han tog oss med på en känslosam resa – hur det är att behöva lämna det som betyder mest i hela världen för en och fly till ett annat land med allt vad det innebär. Elizabeth Kuylenstierna talade till oss om vikten av kommunikation och feedback. Det är ett ämne man kan höra om och lära sig om många gånger men det är ändå hur man efterlever det som räknas. Dagen avslutades med Josh Lenn som är skådespelare och transformationscoach – Om konsten att våga innovera och skapa en kultur som boostar varandra istället för att komma med negativa invändningar, vilket både tog och gav energi!

Alla som deltog på scenen under Arconadagen fick varsitt armband från Trygga Barnen i talargåva. Arcona stöder Trygga Barnen, en organisation som hjälper barn och unga som växer upp i en familj med missbruk och beroendeproblematik. Läs gärna mer hos dem.

Den här gången avslutades Arconadagen med ett AfterWork-mingel med lite mat och dryck på Teaterskeppet. Festen tar vi om ett par veckor i stället!

            

Arconadagens historia

Arconadagen infördes av Jimmy Bengtsson (dåvarande vd) 2012, då höll vi till på Waterfront och hade mycket ambitiösa workshops om vårt arbetssätt, Lean Construction och kostnadsjakten. Därpå följande år var vi på Hasselbacken och körde Leanspel med Legobygge och prat om ledarskap. 2014 var vi på Quality Hotel Globe och workshoppade hårt om vårt arbetssätt i de av oss nybyggda lokalerna.

Första gången vi tog in en eventfirma för Arconadagen var 2015 – Då hjälpte Creative Meetings (då Creative Events) oss med innehåll och aktiviteter. Vi lyssnade på Pär Johansson från Glada Hudik och byggde nya Stadshus av papper och piprensare, hade egna föreläsningar om projekt och lanserade såväl vårt verksamhetssystem Projekthandboken som nytt intranät. Det året var vi på Bern’s Salonger och på kvällen hade vi storslagen 30-årsjubileumsfest med alla medarbetare och respektive.

2017 var vi på Fotografiska och lyssnade till Christer Ohlson som pratar bra om medarbetaransvar, vi hade Open Space workshops om våra fyra strategier (Laget, Effektiva, Affärsmannaskap och Nytänkande) och med säckpipeblåsare lanserades Arconaresan 2018 som gick till Edinburgh, Skottland. Inför den resan körde vi klankamper under året där våra enheter mötte varandra i alla möjliga grenar. Allt för att samla poäng inför the grand final – Highlands games på plats i Edinburgh. Mycket uppskattat! Hela resan var förresten fantastiskt bra! Arconadagen avslutades med en härlig sommarfest i Fotografiskas fina lokaler och EventCity med Nisse Bielfelt stod för underhållningen.

Förra året var vi på Skandia-teatern och då var det Kairos Future som höll i hela Arconadagens program  – en uppskattad dag om innovation och nytänkande som avslutades med julfest i filmstjärnans tecken. Här hade vi mycket bra eventhjälp av Westers och EventCity stod för underhållningen.