Jeanette Saveros blir ny vd för Arcona

Styrelsen i Arcona AB har utsett Jeanette Saveros till ny vd för Veidekke Byggs dotterbolag Arcona. Jeanette är 42 år och kommer närmast från en roll som vd för Hifab. Samtidigt utses Anders Arfvén, affärsområdeschef Veidekke Bygg, till ny styrelseordförande för Arcona.

– Jeanette har en gedigen erfarenhet som ledare och har visat att hon kan skapa goda resultat. Hon har erfarenhet från bl.a. strategiutveckling, positionering och organisation. Styrelsen är enig om att Jeanette är rätt person att ta sig an vd-rollen i Arcona samt att fortsätta genomförandet av att utveckla våra kunders affärer och säkerställa en lönsam tillväxt samt att attrahera och behålla medarbetare, säger Anders Arfvén.

– Jag är mycket glad över förtroendet och utmaningen och ser fram emot att tillsammans med Arconas medarbetare ytterligare stärka marknadspositionen i Stockholm och Uppsalaregionen. Strategin är lagd och vi håller fortsatt kurs med fokus på att utveckla arbetssättet Lean Construction med kunderna i centrum, säger Jeanette Saveros.

Jeanette tillträder sin tjänst som vd för Arcona AB den 2 maj.

Anders Arfvén har valts till ny styrelseordförande för Arcona AB och ersätter därmed Per-Ingemar Persson. Hans breda erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen och djupa kunskap om marknad och kundkrav blir ett värdefullt tillskott i styrelsearbetet.

– Arconas starka varumärke skall fortsatt leva vidare och utveckla och förstärka sin marknadsposition i Stockholm- och Uppsalaregionen, säger Anders Arfvén.

För mer information, vänligen kontakta
Hans Karlsson, tf. vd Arcona, tel. 08-601 21 76
Désirée Holmberg, personalchef Arcona, tel. 08-601 21 05
Anders Arfvén, styrelseordförande Arcona, tel. 0733-55 99 32