Arcona och Savills bygger IKEA Service och Pick up i Danderyd

Savills Investment Management har gett Savills i uppdrag att projektleda och Arcona att bygga IKEAs nya format i Sverige, IKEA Service och Pick up.

Projektet genomförs på totalentreprenad och är en anpassning av 2.300 kvadratmeter vid Enebyängen Handelsplats i Danderyd. Projektering och planering görs i samverkan med Savills som också sköter projektledningen. Planerad öppning är under sommaren 2016.

Enligt IKEA ska kunderna där kunna inspireras, få rådgivning, planera sitt hem, hämta produkter de beställt från Ikea.se och beställa från hela sortimentet för hemleverans eller upphämtning. Det nya IKEA formatet ökar tillgängligheten och binder ihop varuhusen med e-handeln som växer snabbt i Stockholm.

– Vi är glada över att fått förtroendet att bygga detta nya, spännande IKEA format och bygga vidare på vår kompetens att utveckla moderna handelslokaler”, säger Hans Westerholm, affärschef på Arcona.


Vid frågor, vänligen kontakta:

Affärschef: Hans Westerholm, hans.westerholm@arcona.se, tel. 08-601 21 70