En dubbel idrottshall i Älvsjö

Stockholms stad har givit Arcona i uppdrag att bygga Kämpetorpshallarna, en dubbel idrottshall på 4.000 kvm med tillhörande konstgräsplan i Älvsjö. Projektet som var en totalentreprenad startade i mars 2018 och stod färdigt i augusti 2019. Ordervärdet var på 127 miljoner kronor. Arcona fortsätter framgångsrikt byggandet av nya idrottshallar i Stockholm.

Kämpetorpshallarna är en dubbel idrottshall med tillhörande konstgräsplan som byggts invid Kämpetorpsskolan i Älvsjö. Byggnaden är på ca 4.000 kvm och innefattar två fullstora idrottshallar med tillhörande omklädningsrum samt omklädning för utomhusaktiviteter. Entrén rymmer ett café och gemensamma utrymmen.

Idrottshallen som är certifierad med Miljöbyggnad Guld är inklädd helt i gult tegel och försedd med grönskande sedumtak för att smälta in i omgivningarna tillsammans med skolan. Byggnaden är ritad av AIX Arkitekter och ligger som blickfång längs med Älvsjövägen där det också byggs ett bullerplank med konstnärlig utsmyckning av Edith Lundebrekke.

– Det är med stolthet vi tar oss an det fina projektet Kämpetorpshallarna. Halltider för idrottsföreningar är en stor bristvara idag så det känns fantastiskt att få vara med och bidra till ytterligare en hall som kan ge ungdomar möjlighet till fysiska aktiviteter, säger Ella Bringle, projektchef Arcona.

Arcona har även byggt nyligen färdigställda Hägerneholmshallen i Täby och Glömstahallen i Huddinge. Under de senaste åren har Arcona byggt flera idrottshallar certifierade med Miljöbyggnad Guld eller Silver, några exempel är Sätrahallen, Grimstahallen, Mötesplats Stuvsta och Vintervikshallen. Läs gärna mer på www.arconahallen.se .

 

  • Idrottshallar
  • Adress: Älvsjövägen
  • Projekttid: 2017-2019
  • Yta: 4000 kvm
  • Byggherre: Stockholms stad
  • Projekt: Vi har byggt en dubbel idrottshall på 4.000 kvm med tillhörande konstgräsplan i Älvsjö.
  • Arconas roll: Totalentreprenad i samverkan
  • Kostnad: 127 000 000 kr

Vill du veta mer om idrottshallar?

Rafed Elbasam