Arcona bygger biopalats med 13 salonger i Uppsala

Arcona har fått i uppdrag av Uppsala Akademiförvaltning att bygga helt nya lokaler åt Filmstaden i centrala Uppsala. Projektet som är en totalentreprenad i samverkan med en kontraktsvolym på ca 330 MSEK startar i juni 2021 och ska vara färdigställt i februari 2024.

På Dragarbrunnsgatan i centrala Uppsala ska Arcona i samverkan med Uppsala Akademiförvaltning bygga helt nya nöjeslokaler för Filmstaden. Dessa lokaler med en yta på cirka 7.700 kvadratmeter kommer att inrymma en biograf med totalt 13 salonger. En helt ny byggnad kommer att uppföras och utöver nybyggnaden så omfattar projektet även iordningställande av verksamhetslokaler och restauranger samt renovering av det underliggande garaget i två plan.

– För oss på Uppsala Akademiförvaltning känns det extra roligt att kunna bidra till ett levande centrum i Uppsala. Nya Filmstaden kommer bli en efterlängtad mötesplats för Uppsalaborna och alla filmälskare. Valet föll på Arcona tack vare deras långa erfarenhet och kompetens av projekt med den här komplexiteten, säger Kent Berg, VD på Uppsala Akademiförvaltning.

– Det ska bli väldigt roligt att få fortsätta utveckla centrala Uppsala, denna gång i samverkan med Uppsala Akademiförvaltning, säger Per Almgren, affärschef på Arcona. Det är mycket hedrande att Uppsala Akademiförvaltning valt Arcona som partner och det är ett viktigt projekt för oss i vår fortsatta satsning i Uppsala.

Vid frågor kontakta
Per Almgren, affärschef Arcona, per.almgren@arcona.se , tel. 018-16 79 93
Torbjörn Axelsson, fastighetschef, Uppsala Akademiförvaltning, torbjorn.axelsson@uaf.uu.se , tel. 018-471 75 00