Arcona bygger nytt äldreboende i Nacka

Arcona har fått i uppdrag av NREPs Altura, att bygga om en befintlig fastighet till vård- och omsorgsboende i Hästhagen, Nacka kommun. Projektet som är en totalentreprenad med fast pris startar i juni 2021 och det ska vara färdigt i augusti 2022.

Med stor hänsyn till platsens historia ska Arcona tillsammans med Altura, fastighetsinvesteraren NREPs gren för samhällsfastigheter, nu skapa ett modernt och högkvalitativt äldreboende i en tomställd vacker villa med en yta om ca 5.500 kvm BTA. Ombyggnaden och iordningställandet av 60 hemlika lägenheter för vård- och omsorgsboende fördelade på 6 avdelningar, gemensamhetsytor med trivsam och grönskande atmosfär samt välplanerade personallokaler kommer att ske i nära dialog med hyresgästen Ersta diakoni som ska bedriva äldreomsorgen. Projektet innefattar även mindre fristående komplementbyggnader.

– Det känns bra att förädla området tillsammans med Arcona som totalentreprenör. Det är en vackert belägen plats som fortsatt kommer fylla en viktig funktion för många människor. Vi vill bevara den lugna atmosfären här och i ett första skede bidra med vår kompetens i utvecklingen av ett framtidssäkrat äldreboende som underlättar för Ersta diakoni att bedriva sin viktiga omsorgsverksamhet på ett tryggt, omhändertagande och kvalitativt vis, säger Dorotea Stellmach, Sverigechef på Altura.

– Vi är oerhört glada över förtroendet att genomföra detta projekt tillsammans med NREPs Altura som är en helt ny kund till oss på Arcona. Det känns roligt att få vara med och utveckla ett modernt äldreboende i en fin miljö och på så vis bidra till samhällsutvecklingen, säger Mimmie Sundin, affärschef Arcona.

Vid frågor kontakta
Mimmie Sundin, affärschef Arcona, mimmie.sundin@arcona.se, tel. 08-601 21 18
Dorotea Stellmach, Sverigechef Altura, dorotea.stellmach@alturafastigheter.se, tel. 0709-46 85 97