Arcona Triathlon Challenge tillsammans med Colting Borssén coaching är i mål!

Sedan i februari 2020 har Arcona tagit hjälp av Colting Borssén Coaching i ett omfattande företagshälsoarbete. Uppdraget har bestått i att coacha medarbetarna i triathlonträning. Satsningen på triathlon har gjort att många ökat sin fysiska aktivitet även om de inte specifikt har hakat på just triathlon. Det har skapat ett allmänt buzz kring motion och hälsa som gett många lite extra inspiration att göra lite mer än de gjorde innan.

I fredags gick projektet ”i mål” då alla Arconaadepter genomförde Arcona Triathlon Challenge vid Hellasgården i Stockholm. Simning, cykling och löpning på antingen sprintdistans (750 m simning – 20 km cykling – 5 km löpning) eller olympisk distans (1500 m simning – 40 km cykling – 10 km löpning).

– Den avslutande triathlonupplevelsen som Colting Borssén arrangerade för oss i Hellas var otroligt proffsig. Den erbjöd många olika alternativ för att så många av oss som möjligt skulle kunna delta utefter sina egna förutsättningar. Allt ifrån den inramning som fick igång peppet till coachning utmed banan gjorde det verkligen till en perfekt avslutning på Arcona Triathlon Challenge, säger Arconas VD Peter Kvist om fredagen.

– Det var otroligt inspirerande att se så många deltagare genomföra sin första triathlon och överträffa sig själva, kommenterar Jojje Borssén från Colting Borssén Coaching.

Under projektet har alla anställda fått triathloncoaching genom specialskrivna träningsprogram, texter, instruktionsfilmer och podcasts. Dessutom har ett flertal gemensamma träningstillfällen genomförts där man exempelvis har fått lära sig att crawla.

– De gemensamma träningspassen med både simning, cykling och löpning tillsammans med våra coacher har varit väldigt uppskattade. Flera medarbetare har tagit sin igenom den, som de upplevde, närmast omöjliga utmaningen att lära sig crawla och faktiskt fullföljt triathlonsimningen i öppet vatten, säger Peter Kvist om förberedelserna inför Arcona Triathlon Challenge.

– Vi vet ju sedan tidigare att i princip alla som är villiga att investera lite tid i träning med kontinuitet också kan klara av att genomföra en triathlon. I vår coaching har vi många exempel på hur människor transformerar sin hälsa genom triathlonträning och klarar av fysiska utmaningar som man tidigare endast kunde drömma om, säger Jonas Colting från Colting Borssén.

Arcona ser den interna satsningen på triathlonträning som ett viktigt led i sin personalvård där medarbetarnas fysiska och psykiska hälsa står i fokus men också som något som stärker sammanhållningen.

Satsningen på triathlon har gjort att många ökat sin fysiska aktivitet även om de inte specifikt har hakat på just triathlon. Det har skapat ett allmänt buzz kring motion och hälsa som jag tror gett många lite extra inspiration att göra lite mer än de gjorde innan.

– Jag kan varmt rekommendera andra företag att testa detta, det är absolut ingen elitidrottssatsning utan ett sätt att inspirera till ökad motion genom den mångsidiga träning som triathlon innebär, kommenterar Arconas VD Peter Kvist satsningen.

Colting Borssén Coaching är Sveriges största coachingtjänst inom triathlon och har varit verksamma sen 2015. Varje år fullföljer hundratals CB-adepter en hel- eller en halvironman med hjälp av Colting Borssén Coaching.

Har du frågor om projektet?
Peter Kvist vd Arcona, peter.kvist@arcona.se tel. 08-601 21 52