Fullt tryck i verksamheten

Arconakoncernen består av Arcona AB samt dotterbolagen Exengo Installationskonsult AB och BSK Arkitekter AB som till hälften är ägda av personalen i respektive bolag. Tillsammans är vi ca 270 medarbetare och omsätter 2 miljarder kronor. Arcona som byggentreprenör ser det som en oerhörd styrka att ha kompetens inom arkitektur och installationsprojektering så nära och det gör att vi får en snabbhet och effektivitet som är värdefull både för oss själva och för våra kunder.

Peter Kvist, vd Arcona

Jag har under mina år på Arcona ett flertal gånger stött på människor i branschen som tror att Arcona är ett konsultbolag och kanske beror det på nåt som ligger historiskt när vi utfört något enstaka projekt på CM men Arcona är ett entreprenadbolag och vi jobbar på entreprenadavtal när vi genomför projekt.

Det är många som försöker sig på att spå i framtiden och visst påverkar situationen på bostadsmarknaden även oss fast vi jobbar uteslutande med kommersiella projekt och vi märker av en ökad konkurrens när både stora och små entreprenörer söker alternativ sysselsättning till tidigare bostadsproduktion.

Det är när en marknad går ner eller konjunkturen sviker som relationer med kunder och leverantörer verkligen betyder något.

Det är när en marknad går ner eller konjunkturen sviker som relationer med kunder och leverantörer verkligen betyder något. Om vi som byggentreprenörer har försökt att utnyttja den goda konjunkturen genom att bete oss osjyst eller varit giriga så är det i en vikande marknad man får tillbaka det ner i halsen. Arcona jobbar mycket aktivt med våra kunder och leverantörer och strävar efter att ha långa och goda relationer där vi hjälper varandra i såväl goda som lite sämre tider vilket jag tror är en styrka för oss om det skulle visa sig att vi går in i tuffare tider.

2019 fortsätter dock på samma sätt som 2018 avslutades med fullt tryck i verksamheten och vi upplever att det finns en fortsatt stark marknad inom det kommersiella byggandet. Arcona har en bra orderstock med bra kunder och duktiga leverantörer och jag ser på det kommande året med en mycket positiv förväntan trots den negativa bild som målas upp i olika medier. Och en liten blänkare till alla er duktiga människor ute i branschen, vi anställer i både Arcona, Exengo och BSK.

Peter Kvist

 Vill du veta vad jag pysslar med på dagarna? Följ gärna mitt Instagramkonto – @arconavd