Peter

Hej Peter! Berätta om dig själv och vad du gör när du inte är på jobbet
Jag är en medelålders tvåbarnsfar med ett brinnande musikintresse. Jag bor på Färingsö nära vatten och spenderar gärna en sommardag med en båttur. När sommaren kommer är jag förhoppningsvis en nybliven motorcyklist!

Vad fick dig att välja byggbranschen?
Jag kom tillbaka till byggbranschen efter tio år inom hotellbranschen. Då jag tidigare jobbat med el & datanät var det som att komma hem igen!

Hur länge har du jobbat på Arcona och hur hamnade du här?
Jag kom till Arcona för drygt sex år sedan efter att ha blivit rekommenderad av en nära vän. Numera är vi kollegor!

Man har ett stort fokus på personlig utveckling och sammanhållning inom företaget

Berätta om din roll och hur en arbetsdag kan se ut
Jag har ett väldigt fritt jobb och ingen dag är den andra lik. Min roll innebär en stor del praktiska uppgifter och jag ser till att alla våra projektkontor har det IT-stöd de behöver. En dag kan vara allt ifrån möten med kollegor från moderbolaget, fila på kommande kvartalsprognos, delta på en IT-säkerhetskonferens i kavaj, eller göra en första projektering för ett blivande projektkontor på en dammig byggarbetsplats iklädd varselkläder och hjälm. Jag gillar verkligen kontrasterna!

Vilken är din största utmaning arbetet?
Att se till att alla IT-användare har en smidig och pålitlig miljö att arbeta i, och då det inte fungerar ska alla få snabb och träffsäker support av vår leverantör.

Hur har du utvecklats under din tid på Arcona?
Jag har utvecklats enormt under min tid på Arcona, och har blivit bättre på att både ta dagen som den kommer men även att planera det som kan planeras. Då Arcona har ett starkt fokus på hälsa & friskvård är jag förmodligen även i mitt livs bästa fysiska form

Vad tycker du är det bästa med att arbeta på Arcona?
Alla kollegor med olika bakgrund är väldigt berikande! Jag gillar också att Arcona har ett stort fokus på högsta kvalitet i allt man gör, i synnerhet märks det i Arconas personalpolitik. Man har ett stort fokus på personlig utveckling och sammanhållning inom företaget.

Kan du berätta om ett projekt du tycker varit extra speciellt?
Det har varit extra intressant att ha varit en del av att bygga om och renovera Rosenbad. Spännande och lärorikt att arbeta i ett säkerhetsklassat projekt med alla utmaningar det innebär.