Martin – Installationsledare

Det är mycket teknik som man har att göra med i rollen som installationsledare vilket gör att jag lär mig nya saker varje dag.

Hur hamnade du på Arcona?

Jag konsultade i ett år på ett projekt i Uppsala inom installationssamordning. Under den tiden fick jag en positiv bild av Arcona och blev sedan anställd i samma grupp som jag konsultade för. Jag har arbetat på Arcona sedan 2013 och valde framförallt att bli anställd här tack vare den familjära stämningen, du har en frihet i din yrkesroll och det inte så ”styrt” som inom de stora bolagen. Här är det ”frihet under ansvar” på riktigt och du har verkligen möjlighet att påverka din roll vilket är positivt.

Vad tycker du är det bästa med att arbeta på Arcona?

Jag anser att friheten är det bästa med att arbeta på Arcona. Har du ett driv och stor vilja så kommer du långt och utvecklas i din roll. Arcona har vuxit en hel del de senaste åren men känslan av att det fortfarande är ett ”litet” företag skapar den familjära stämningen och eftersom organisationen är relativt platt har du också nära kontakt med ledningen.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Utmaningen i rollen, jag utvecklas konstant. Det är mycket teknik som man har att göra med i rollen som installationsledare vilket gör att jag lär mig nya saker varje dag. Det är alltid något spännande att ta tag i.

Kan du berätta om ditt arbete med nuvarande projekt?

Just nu bygger jag ett stort hotell med 500 rum där jag har helhetsansvaret för installationerna och ekonomin kring dem. Jag leder installatörerna och måste strukturera arbetet så att det rullar på felfritt, uppstår det ett fel blir det lätt många följdfel och det måste man undvika. Projektet är välbemannat vilket är roligt och jag trivs väldigt bra med mina kollegor. Vi har en skön stämning och roligt på jobbet. Det är en öppenhet i gruppen vilket gör att vi är bekväma med att prata med varandra om våra utmaningar i projektet såväl som med annat. Alla i gruppen har viljan att driva projektet framåt.

Känner du att Arcona ser din potential?

Absolut, jag får bra gehör för mina tankar och idéer. Även ett stort ansvar att driva det jag vill, det vill säga jag utvecklas i den riktningen som jag själv vill gå.

Har du gått några kurser under din tid på Arcona?

Jag har gått Bas P och Bas U, entreprenadjuridik, tidsplaneringsverktyget Line of Balance samt kurser i de interna systemen.

Hur ser din framtid ut på Arcona?

Den är positiv, det finns flera olika roller att växa i vilket jag tycker känns väldigt bra. Man tillåts även att växa i sin nuvarande roll genom frihet och utrymme vilket göra att man faktiskt inte behöver byta roll. Det finns mycket att ta i och utvecklas inom.

Vilka personer tycker du passar som installationsledare på Arcona?

Det är såklart en stor fördel om du har ett tekniskt intresse samt en vilja att lära dig nytt kontinuerligt. Installationer och teknik utvecklas ju hela tiden så man måste ha viljan och drivet för att kunna förstå helheten i sitt jobb, det tror jag att man kommer långt med.

Att arbeta som installationsledare

Som Installationsledare på Arcona är du en del av produktionsteamet som leds av produktionschefen. Du ansvarar för projektets installations- och maskinentreprenader (hiss, portar m.m.) där du styr dem i tid, ekonomi, kvalitet och arbetsmiljö. Du kommer att vara den naturliga länken mellan din entreprenör och platsledningen och även dokumentera era överenskommelser i linje med gällande kontrakt. Du kommer att delta i projektets alla skeden, många gånger redan från projektering, upphandling och över till byggproduktion och därefter till överlämnande och slutreglering. Du ansvarar för provningar, driftsättning och injusteringar och säkerställer dokumenteringen kring detta. Du rapporterar direkt till produktionschefen och projektingenjören. Som en del av Arcona, lägger du stor vikt vid en säker arbetsplats där du alltid föregår med gott exempel.

Bakgrund och egenskaper

Vi söker dig som har några års erfarenhet från att ha produktionslett installationsentreprenader och är väl bekant med installationsprocessen genom ett projekt eller du som agerat som handläggare för installationskonsulter i projekt. Du har goda tekniska kunskaper från en byggutbildning, gärna högskola eller erhållit motsvarande genom arbetslivserfarenhet. Praktiska erfarenheter som projektledare på ett installationsföretag och VDC- och BIM-erfarenheter är meriterande.

Du är tydlig i ditt ledarskap och har en god förmåga att kommunicera både i tal och också skrift. Du är ordningsam och trivs i en strukturerad miljö, där du arbetar självständigt med det tilldelade ansvaret. Du anser att det är viktigt med god planering och avstämning vad gäller både tid, ekonomi, kvalitet och arbetsmiljö. För att kunna lösa uppgifter på bästa sätt förstår du vikten av att kunna prioritera och organisera för att sedan genomföra det. Du är kostnadsmedveten och ser till den bästa affären för Arcona och kunden i varje situation.