Anton – Projektingenjör

Anton Wingård arbetar som projektingenjör på Arcona. Arbetsuppgifterna är ofta projektanpassade där ansvar ligger på planering, ekonomi, kvalitet och inköp.

Hur hamnade du på Arcona?

Jag fick erbjudande av en bekant att sommarjobba på Arcona. Jag hade redan sökt till KTH så jag var inställd på att arbeta inom bygg- och fastighetsbranschen. Sedan trivdes jag så bra med kollegorna och företaget i stort (och de var förmodligen nöjda med mig eftersom jag fick komma tillbaka) och fortsatte på Arcona under lov och praktik under utbildningsåren. När jag blev erbjuden fast anställning under mitt sista år på högskolan var svaret tveklöst JA!

Vad tycker du är det bästa med att arbeta på Arcona?

Tillsammans med mina medarbetare utgör vi Arcona så jag måste säga just mina kollegor då. Jag tror de flesta här på företaget delar den bilden, det finns en fin kultur här.

Arbetet är väldigt varierat och en av mina utmaningar är att hitta rätt detaljnivå i det jag gör.

Hur ser en ”vanlig” dag på jobbet ut?

Som många andras fast kanske ändå inte… Jag dricker mitt morgonkaffe och blinkar till – sedan är det dags att gå hem! dagarna går fort och mycket händer men det är aldrig en ”vanlig” dag. Arbetet är väldigt varierat och en av mina utmaningar är att hitta rätt detaljnivå i det jag gör.

Har du utvecklats under din tid på Arcona?

Ja massor! I början var jag fullt upptagen med att till exempel kontrollera en håltagningsutsättning medan uppmärksamheten nu går till att styra en projektekonomi på mångmiljonbelopp i önskvärd riktning.

Känner du att Arcona ser din potential?

Ja, här är man inte osynlig eller bara en i mängden. Vi uppmuntras att prova på nya saker och man upptäcker själv vad man gillar och är bra på ganska snabbt.

Anton Wingård - projektingenjör

Att arbeta som projektingenjör

Att vara Projektingenjör är vår mest komplexa befattning på Arcona och därför projektanpassas ansvarsuppgifterna beroende på projektstorlek och antalet av ansvarsprojekt. Som projektingenjör på Arcona samordnar du projektets ekonomistyrning och i vissa fall inköp. Du är stationerad på det aktuella större projektet, eller på flera mindre projekt samtidigt, där du säkerställer att vi arbetar efter Arconas standarder gällande ekonom, inköp och kvalitet. Du sammanställer månatliga slutkostnadsprognoser både för kund och internt där du bilägger underlag till vår ekonomiavdelning för kundfakturan. Du är samtidigt ett stöd i vårt ekonomistyrningsprogram MAP och coachar gärna dina kollegor i vårt arbetssätt.

Dina arbetsuppgifter är administrativa och kräver noggrannhet och intresse för siffror. Du kommer att vara aktiv i både upphandling och slutreglering av konsulter, entreprenörer och leverantörer. I vissa projekt kommer du även att vara Kvalitets- och Miljöansvarig. Du är delaktig i projektets alla skeden; anbudsarbete/kalkylskede, projektering, upphandling, byggproduktion, överlämnande, och slutreglering. Du rapporterar direkt till Projektchefen som du har ett mycket nära samarbete med genom hela projektet. Som en del av Arcona, lägger du stor vikt vid en säker arbetsplats där du alltid föregår med gott exempel.

Bakgrund och egenskaper

Vi söker dig som har några års erfarenhet som entreprenad-/projektingenjör, projekteringsledare, inköpare eller dig som arbetat i en ledarroll inom produktion, samt har en byggteknisk eller ekonomisk utbildning från högskola. Tidigare Kvalitets- och miljöansvar och/eller inköpsarbete är meriterande, likaså VDC- erfarenhet samt dokumenterade kunskaper i entreprenadjuridik och PBL.

Du har en god förmåga att kommunicera både i tal och också skrift och trivs med att coacha och stötta din omgivning så att ni tillsammans i projektet når bästa resultat. Du är lyhörd för kundens önskemål tillika vårt ständiga förändringsarbete på Arcona. Du är analytiskt lagd, drivande och trivs med att arbeta självständigt. Du tycker om att planera och är kostnadsmedveten samtidigt som du triggas av att förhandla fram den bästa affären för Arcona och kunden i varje situation.