Anton – Produktionsledare

Mitt arbete är väldigt fritt. Jag tror att det är rätt unikt i branschen

Anton är produktionsledare på Arcona med ansvar för arbetsmiljö, tid, ekonomi och kvalitet i sina olika entreprenader. Just nu handlar det om lättväggar, målning och APO-aktiviteter under bygget av den nya vårdbyggnaden vid Södersjukhuset, ett projekt i halvmiljardklassen som ska ge 159 nya vårdplatser. 

– Mitt arbete är väldigt fritt med mycket eget ansvar. Jag tror att det är rätt unikt i branschen. Man får planera och lösa problem själv efter eget huvud, vilket gör att man lär sig snabbt och utvecklas plus att man har väldigt roligt under tiden, säger Anton.

Han berättar att han fick mycket ansvar redan när han praktiserade på Arcona under studierna i byggproduktion vid KTH. Då handlade det om Scandic Haymarket i gamla PUB-huset vid Hötorget i Stockholm. Idag har han varit på Arcona i två år och trivs utmärkt.

– Jag lär mig massor, det kanske är det viktigaste. Man behöver absolut inte kunna allt från början, detaljkunskaperna kommer undan för undan när man jobbar inom de specialområden. Och då växer man och vill lära sig nya saker, säger Anton.

Anton vill gärna fortsätta utvecklas inom Arcona genom de interna och externa utbildningsmöjligheter som företaget erbjuder. På sikt hoppas han gärna att få prova på andra roller inom företaget.

– Jag tror att det är en fördel att ha börjat resan från grunden ute på bygget. Det skapar förståelse för hur saker fungerar i praktiken och hur allting hänger ihop, säger Anton.

Att arbeta som produktionsledare

Som Produktionsledare på Arcona är du en del av produktionsteamet som leds av produktionschefen. Du kommer att delta i projektets alla skeden, många gånger redan från projektering, upphandling och över till byggproduktion och därefter till överlämnande och slutreglering. Du ansvarar för ett antal tilldelade entreprenader där du styr dem mot tid, ekonomi, kvalitet och arbetsmiljö. Du kommer att vara den naturliga länken mellan din entreprenör och Arconas platsledning och även dokumentera era överenskommelser i linje med gällande kontrakt. Du rapporterar direkt till Produktionschefen och Projektingenjören. Som en del av Arcona, lägger du stor vikt vid en säker arbetsplats där du alltid föregår med gott exempel.

Din bakgrund

Vi söker dig som har några års erfarenhet som produktionsledare eller dig med tekniska kunskaper från en byggutbildning eller med motsvarande arbetslivserfarenhet.

Personliga egenskaper

Du är tydlig i ditt ledarskap och har en god förmåga att kommunicera både i tal och också skrift. Du har lätt för att söka kontakt och är lyhörd för din omgivning. Du är ordningsam och trivs i en strukturerad miljö, där du arbetar självständigt med det tilldelade ansvaret. Du anser att det är viktigt med god planering och avstämning vad gäller både tid, ekonomi, kvalitet och arbetsmiljö. För att kunna lösa uppgifter på bästa sätt förstår du vikten av att kunna prioritera och organisera för att sedan genomföra det. Du är kostnadsmedveten och ser till den bästa affären för Arcona och kunden i varje situation.