Adelin – Planeringssamordnare

Du måste älska att hela tiden göra saker bättre och smartare

Adelin är planeringssamordnare för Patienten, ett byggprojekt på totalt cirka 42.000 kvadratmeter för vård, forskning och utbildning i den framväxande Hagastaden med Sankt Eriks Ögonsjukhus som största hyresgäst.

Han ser sin roll på Arcona som en möjlighet att hela tiden utveckla och förbättra det gemensamma arbetet. Och han trivs bra på ett företag som vågar tänka nytt och annorlunda.

– Byggbranschen har mycket att lära av övriga industrin när det gäller hur man planerar och styr arbetet och produktionen. Vi är tvungna att förändra oss när konkurrensen hårdnar och tidsplaner och budgetar blir tajtare. Men här finns också en stor potential om man tar vara på den kunskap som finns och utvecklar nya digitala verktyg, säger Adelin.

Adelin föddes i Bulgarien för 31 år sedan av irakiska föräldrar och flyttade med familjen till Sverige fyra år senare.  Efter en examen som högskoleingenjör och deltidsjobb som säljare på elektronikvarujätten Mediamarkt hamnade han på Arcona där han arbetat i fem år. Han hoppas att han blir kvar minst lika länge.

– Jag har hittat ett lagom stort företag med en bra kultur och gemenskap där vi alla får det stöd vi behöver från våra chefer för att utvecklas i våra roller. För mig handlar det om att specialisera mig på att samordna arbetet och få hjulen att snurra snabbare och smidigare. Det får alla att trivas bättre i sitt dagliga arbete, säger Adedin.